Vratili smo se kući s medaljama!

12/12/2017by dino
2
1
3

Proteklog vikenda sudjelovali smo na VII. Manifestaciji „Dani mladog maslinovog ulja u Dalmaciji“ koja se u subotu, 9. prosinca 2017. godine, održavala u Vodicama.

Navedenu manifestaciju već 7. godinu zaredom organizira Udruga dalmatinskih uljara u suradnji s Udrugom senzornih analitičara Olea Šibenik i Zavodom za javno zdravstvo Šibenik.

Ove su godine za ocjenjivanje na manifestaciji zaprimljena 282 uzorka mladog maslinovog ulja s područja Dalmacije, Istre i Hercegovine. Od ukupnog broja uzoraka, za 260 ulja je potvrđena kvaliteta ekstra djevičanskog ulja, dok su 22 ulja bila u kategoriji djevičanskog maslinovog ulja.

Posebno se ponosimo činjenicom da smo osvojili 32 medalje od čega 22 zlatne medalje, 8 srebrnih medalja i 2 brončane medalje, te 2 priznanja i 4 diplome.

Vrlo visoka mjesta u ukupnom poretku ostvarili su OPG Gradimir Brajković iz Živogošća – 12 mjesto i Ivo Kržanić iz Podgore – 11 mjesto.

Zahvaljujemo svim našim maslinarima koji su prepoznali kvalitete naše uljare i profesionalnost naših zaposlenika te svima nagrađenima čestitamo na osvojenim nagradama!

Vidimo se u sezoni prerade maslina u najfinije maslinovo ulje iduće godine!